Event 15.3: Akkuja, kiertotaloutta ja osaajia Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen akku- ja sähköistymisklusteri kutsuu kaikki kiinnostuneet Salo IoT Campukselle (Joensuunkatu 7, Salo) tiistaina 15.3.2022 klo 12 alkaen. Tutustumme Satakunnan ja Varsinais-Suomen akku- ja sähköistymissektoriin ja sen yrityksiin, ratkomme työpajassa koko toimialaa koskevia haasteita ja pääsemme tehdasvierailulle Valmet Automotiven Salon akkutehtaalle. Seminaarissa kuulet mm. Valmet Automotiven näkemyksiä akkuliiketoiminnan kokonaisvastuullisuudesta ja Fortumin ajatuksia kiertotaloudesta. Työpajassa paneudutaan […]

11.02.2022 Event

Lounais-Suomen akku- ja sähköistymisklusteri kutsuu kaikki kiinnostuneet Salo IoT Campukselle (Joensuunkatu 7, Salo) tiistaina 15.3.2022 klo 12 alkaen. Tutustumme Satakunnan ja Varsinais-Suomen akku- ja sähköistymissektoriin ja sen yrityksiin, ratkomme työpajassa koko toimialaa koskevia haasteita ja pääsemme tehdasvierailulle Valmet Automotiven Salon akkutehtaalle.

Seminaarissa kuulet mm. Valmet Automotiven näkemyksiä akkuliiketoiminnan kokonaisvastuullisuudesta ja Fortumin ajatuksia kiertotaloudesta. Työpajassa paneudutaan edelleen kehittämään kilpailukykyistä akkujen kiertotaloutta Valmet Automotiven ja Fortumin kanssa. Turku AMK:n ja SAMK:n johdolla puolestaan mietitään ratkaisuja akku- ja sähköistymisklusterin osaajapulaan.

Tule katsomaan ja kuulemaan Lounais-Suomeen, missä akkumateriaaleja jalostetaan, miten akkupaketit valmistetaan vastuullisesti ja mitä akuille tapahtuu elinkaaren loppupäässä!

Alustava aikataulu

12:00 Seminaari
13:30 Akkutehdasvierailut & työpaja
16:15 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautumiseen

Lisätietoja: Projektipäällikkö Johanna Valio, Yrityssalo, johanna.valio@yrityssalo.fi; +358 50 307 8398

Taustaa
Lounais-Suomi on koti monialaiselle kestävän akkuarvoketjun ja sähköistymisen yritystoiminnalle, osaamiselle ja kehittämistyölle. Esimakua Lounais-Suomen panoksesta akku- ja sähköistymisklusteriin saatiin jo 6.10.2021 Työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä Akku- ja sähköistymisklusteri nyt -webinaarissa, jossa alueet läpi Suomen esittelivät akkuihin ja sähköistymiseen liittyviä toimiaan. Yhteistyön jatkamiseksi Lounais-Suomi otti haasteen vastaan ja järjestää ensimmäisen alueellisen jatkotapahtuman.

Tilaisuuden järjestävät Satakunnan teknologiametalliklusteri ja eFlow Hub. eFlow Hub on akkuteknologian ja sähköisen liikkumisen osaamisklusteri ja verkosto, jota rakentavat Turku Science Park Oy ja Yrityssalo Oy tiiviissä yhteistyössä Prizztech Oy:n ja Porin seudun kanssa.